Zoeken

Marokkaans dorp bij mooiste ter wereld

13 augustus 2023 - 19:00 - Marokko

©

Een Marokkaans dorp staat in de top 20 van mooiste dorpen ter wereld. Dat blijkt uit een ranglijst van een gespecialiseerd Londens tijdschrift.

Aït Benhaddou neemt de 12e plaats in op de ranglijst van de 20 mooiste dorpen ter wereld, samengesteld door Time Out, een medium gespecialiseerd in reizen en uitstapjes. Bij het samenstellen van de top 20 van mooiste dorpen ter wereld is rekening gehouden met de populariteit van de dorpen op Instagram, waaronder het aantal likes, positieve reacties en gedeelde foto’s.

Lees ook: Sidi Kaouki bij beste toeristische dorpen ter wereld

Cinque Terre (Italië), bestaande uit vijf kleurrijke dorpjes, is verkozen tot het mooiste dorp ter wereld en verwelkomt jaarlijks duizenden toeristen. Reine, een klein vissersdorpje ten zuiden van de Lofoten-archipel in Noorwegen, staat op de tweede plaats. Het wordt gevolgd door Oia (Griekenland), Burano (Italië), Colmar (Frankrijk), Hallstatt (Oostenrijk) en Alberobello (Italië). Hobbiton (Nieuw-Zeeland), Shirakawago (Japan) en Sidi Bou Saïd (Tunesië) completeren de top 10. Wengen (Zwitserland) staat op de 11e plaats, terwijl Popeye Village (Malta) de 13e plaats inneemt. Daarna komen Bibury (Engeland), Ortahisar (Turkije), de Oude Stad van Fenghuang (China) en Staithes (Engeland). Juzcar (Spanje), Palanga (Iran) en Simiane la Rotonde (Frankrijk) sluiten de lijst af.

Lees ook: Twee Marokkaanse dorpen bij mooiste ter wereld

Gelegen op 30 km van Ouarzazate, in de vallei van de Ounila, ten zuiden van Télouet, het thuisland van de Glaoui, een vallei die ooit een traditionele doorgang was voor karavanen die Marrakech met het zuiden van de Sahara verbonden, stond Aït Benhaddou bekend als "de Mont-Saint-Michel van de Berbers" tijdens het Franse protectoraat. In 1987 werd het Marokkaanse dorp opgenomen in de UNESCO Werelderfgoedlijst. "Een verzameling van aarden gebouwen omringd door muren, de ksar is een type traditionele pre-Saharaanse habitat. De huizen zijn gegroepeerd binnen zijn versterkte muren, versterkt door hoektorens. Aït Benhaddou, gelegen in de provincie Ouarzazate, is een opvallend voorbeeld van de Zuid-Marokkaanse architectuur", zo wordt beschreven op de website van de VN-organisatie.

Bladna.nl