Zoeken

Chefchaouen heeft één van de mooiste straten ter wereld

16 juni 2023 - 18:00 - Marokko

©

De gerenommeerde El Asri straat in de medina van de blauwe stad Chefchaouen staat bij toeristen en toeristengidsen bekend als "Callajon El Asri" ("callejon" betekent "steegje" in het Spaans), en is één van de 40 mooiste straten en lanen ter wereld.

De lijst is samengesteld door het Amerikaanse tijdschrift House Beautiful, dat zich sinds 1896 richt op binnenhuisdecoratie. Op vrijdag 2 juni publiceerde de website van het tijdschrift een lijst van de 40 mooiste straten, lanen en plekken ter wereld. En Callejon El Asri, de straat waarvoor alle bezoekers, zowel binnen- als buitenlandse, met verliefde ogen naar kijken en nooit nalaten om op de foto te gaan, eindigde op de 4e plaats in deze ranglijst.

Lees ook: Marokko domineert de top 10 beste roadtrips ter wereld

De straat El Asri bevindt zich in Chefchaouen, de prachtige blauwe stad die zo atypisch is voor het noorden van het koninkrijk. Het steegje klimt met deze dik verdiende plaats ver boven de lanen en straten van vele landen. Zoals Italië, met Burano en Alberto Pilo in Venetië, maar ook de lanen en straten in Parijs, Istanbul, Londen, Miami en Californië.

Lees ook: Marrakech in top 12 beste gastronomische bestemmingen ter wereld

Op de eerste ^maats van de ranking van het Amerikaanse tijdschrift staat de Mana Simy Avenue, gelegen op een eiland in Griekenland, gevolgd door Acorn Street in Boston en Bo Kaap in Zuid-Afrika. Op de 4e plaats versloeg de blauwe Rue El Asri in Chefchaouen de Ruâ Luis de Camôes in de Portugese stad Agueda, waarvan de straten bedekt zijn met kleurrijke paraplu’s.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team