Zoeken

Marokkaanse stad bij beste plaatsen om te bezoeken in Afrika

20 november 2023 - 16:00 - Marokko

©

Een Marokkaanse stad behoort tot de 10 beste plaatsen om te bezoeken in Afrika in 2024, volgens een nieuwe ranking van de reiswebsite Condé Nast Traveller

Rabat is verkozen tot één van de 10 beste te bezoeken plekken in Afrika volgend jaar. De hoofdstad van Marokko staat op de achtste plaats in de ranglijst van de gespecialiseerde website.

Lees ook: Marokkaanse stad bij beste romantische winterbestemming

De erkenning van Rabat als toeristische bestemming wordt toegeschreven aan de recente culturele en artistieke heruitvinding van de stad, naast de nieuwe infrastructurele ontwikkelingen. Hoewel Rabat een van de vier keizerlijke steden van Marokko is, werd het vaak over het hoofd gezien door reizigers die werden aangetrokken door de tijdloze schoonheid van steden als Marrakech, Fez en Tanger. Dit lijkt nu te veranderen.

"De stad ondergaat een culturele en artistieke heruitvinding. Een van de meest besproken attracties is de aanstaande Mohammed VI-toren, ontworpen om LEED Gold en HQE gecertificeerd te zijn, en de hoogste en enige in zijn soort in Afrika. Misschien nog spannender is het nieuwe Grote Theater van Rabat dat binnenkort zijn deuren opent," leest men op de reiswebsite.

Lees ook: Een van de mooiste plekken ter wereld is Marokkaans

Zuid-Afrika domineert de ranglijst, met Johannesburg en North KwaZulu-Natal op respectievelijk de tweede en zesde plaats. Accra in Ghana voert de top 10 aan, gevolgd door Madagascar op de derde plaats en Mauritius op de vierde. Mozambique, de Okavango Delta in Botswana en Rwanda staan ook in de lijst. Sierra Leone sluit de top 10 af.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team