Zoeken

Marokkaanse stad bij beste romantische winterbestemming

9 november 2023 - 09:00 - Marokko

©

Marrakech is verkozen tot één van de top 10 bestemmingen voor romantische winteruitstapjes. Dit blijkt uit een nieuwe ranking van het gerenommeerde reisplatform Travel+ Leisure.

In de lijst van 20 topbestemmingen, waarin Marrakech de tiende plaats bezet, prijst het platform de stad om haar zintuiglijke pracht. "Marrakech, een feest voor de zintuigen, schittert met haar kleurrijke souks, het bruisende Djemaa el Fna plein, de rustgevende Majorelle tuin en de romantische riads van waaruit men adembenemende zonsondergangen kan bewonderen. De aantrekkelijkheid van de ’Rode Stad’ in de wintermaanden wordt vooral bepaald door het zachte weer en de heldere hemel", aldus het reisplatform. Een aanbeveling van de experts is om te dineren in een tent in de Sahara, genietend van de heerlijke Marokkaanse keuken onder een sterrenhemel.

Lees ook: Marrakech in top 5 meest romantische bestemmingen ter wereld

Parijs voert de lijst aan als ultieme romantische winterbestemming. De Franse hoofdstad doet het daarmee beter dan de Malediven en Charleston in Zuid-Carolina. Daarna volgen Anguilla in de Oost-Caribische Zee, Mexico-Stad, Aspen in Colorado, New York, Sonoma in Californië en Saint Barthélemy, een Frans eiland in de Antillen. Net achter Marrakech staat Stowe in Vermont, gevolgd door Kaapstad in Zuid-Afrika en Londen.

Lees ook: Marokkaans hotel bij beste ter wereld voor huwelijksreizen

De Caribische kuststad Cartagena in Colombia neemt de veertiende plek in, gevolgd door Patagonië in Chili, het Canadese Banff, Bangkok in Thailand en Valparaiso aan de Chileense kust. De top 20 wordt afgerond door Kawaguchiko in Japan en de eeuwige stad van de liefden, Rome in Italië.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team