Zoeken

Marokkaanse souks worden gerenoveerd

27 september 2022 - 23:00 - Marokko

©

De Marokkaanse minister van Landbouw erkent de belangrijke rol van de weekmarkten (soeks) voor de sociaal-economische ontwikkeling en heeft aangekondigd zich te zullen inzetten voor de renovatie van deze plaatsen.

Er zijn meer dan 800 weekmarkten in Marokko, waarvan 753 op het platteland en 69 in de steden, aldus landbouwminister Mohamed Sadiki. In antwoord op een vraag van parlementslid Abdenabi El Aidoudi in het parlement over het beheer van deze locaties, zei de minister in zijn schriftelijk antwoord dat zijn afdeling werkt aan een gedetailleerd stappenplan voor de renovatie van deze soeks. Hij voegde eraan toe dat de voordelen ervan voor handelaren en landbouwers niet langer kunnen worden genegeerd.

Lees ook: Kruidenmarkt "Rahba Kedima" bij beste markten ter wereld

"Het beleid om de wekelijkse markten in de plattelandsgebieden te renoveren en te ontwikkelen zal de aantrekkelijkheid van de regio’s en de levensomstandigheden van de inwoners verbeteren", benadrukte Mohamed Sadiki, die er ook van overtuigd is dat "deze nieuwe visie het concurrentievermogen van de plattelandseconomie zal vergroten, banen zal scheppen, de organisatie en ontwikkeling van commerciële activiteiten op het platteland zal aanmoedigen en de lokale ontwikkeling zal bevorderen".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team