Zoeken

Landbouw: Israël wil betere samenwerking met Marokko

21 oktober 2022 - 14:00 - Economie

©

De Israëlische minister van Landbouw roept Marokko en de Joodse Staat op hun inzet voor de ontwikkeling van de landbouwsector te intensiveren door samenwerkingsovereenkomsten te sluiten.

In zijn toespraak zei de Israëlische minister van Landbouw en Plattelandsontwikkeling, Oded Forer, dat Marokko en Israël over voldoende middelen beschikken om veelbelovende partnerschappen in de landbouw aan te gaan.

Lees ook: Israëlische bedrijf Fruitspec komt naar Marokko

"Momenteel zijn we de voordelen van beide landen in deze sector aan het benutten. Onlangs had ik een videoconferentie met mijn Marokkaanse collega waarbij we de belangrijkste problemen van de landbouwsector hebben besproken. Ook hebben we de diverse aspecten besproken die op deze conferentie moeten worden behandeld en die beide landen nauw aan het hart liggen", voegde de Israëlische minister eraan toe.

Aan de landbouwconferentie, die plaatsvindt op een moment dat de wereld wordt bedreigd door problemen als klimaatverandering en droogte, namen meer dan 70 landen deel.

Lees ook: Marokko-Israël: oprichting centrum voor woestijnlandbouw

"Ik verwelkom de deelname van Marokko aan deze conferentie omdat Marokko belangrijke ervaringen heeft waarvan wij kunnen leren, met name op het gebied van de mariene wetenschappen," zei de Israëlische minister.

Bladna.nl