Zoeken

Marokkaanse politie doet onderzoek naar bende voor botox-smokkel

18 juni 2021 - 16:20 - Gemeenschap

©

De Marokkaanse politie werd door Interpol gealarmeerd en stelt een onderzoek in naar een maffia die illegaal grote hoeveelheden botulinum toxine, of "botox", invoert en op de markt brengt zonder de voorgeschreven gezondheidsrichtlijnen in acht te nemen. Er wordt hard gewerkt om een einde te maken aan deze praktijk.

Illegale invoer van grote hoeveelheden botulinum toxine "Botox" uit China, doorgevoerd via de Canarische Eilanden, opgeslagen en verpakt in Mauritanië, vervoerd door beroepsmensen van goederen over de weg via het busstation van Guerguerat, naar grote Marokkaanse steden. Het circuit van botox-smokkel is heel precies. Aan het hoofd van deze smokkel staat een crimineel netwerk.

Het ergste is dat ook "bepaalde gezondheidswerkers bij deze smokkelnetwerken inkopen doen om producten te verkrijgen tegen lagere prijzen dan in het normale en legale circuit," schrijft Assabah.

Interpol heeft de Marokkaanse veiligheidsdiensten op de hoogte gebracht van het bestaan en de activiteiten van dit netwerk. Sindsdien worden de gezondheids- en douanediensten gemobiliseerd om elke smokkel-operatie in dit segment te verijdelen. Dezelfde diensten zijn ook bezig met een informatiecampagne tegen deze smokkelproducten, die risico’s voor de gezondheid inhouden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team