Zoeken

Gewelddadige confrontaties tussen smokkelbendes in Dakhla en Laayoune

25 april 2021 - 15:00 - Gemeenschap

©

De steden Laayoune en Dakhla waren onlangs het toneel van gewelddadige botsingen tussen leden van smokkel-bendes. Aan de oorsprong van de aanvaringen ligt een afrekening tussen de handelaars.

Smokkelaars raakten slaags in Dakhla en Laayoune. Afgelopen zondag hebben gemaskerde personen, die deel uitmaken van een bende, de woning van een lid van een rivaliserende smokkelaars-bende aangevallen, waarbij aanzienlijke schade werd toegebracht aan zijn parkeerplaats en het gebied rondom zijn huis, meldt het dagblad Assabah.

Drie andere districten van Dakhla, namelijk Al Amal, Al Kassam en Kssikssate, zijn ook bezocht door deze gemaskerde personen. Ze zaaiden terreur onder de plaatselijke bevolking, die de autoriteiten heeft verzocht een onderzoek in te stellen.

De bewoners menen dat het gaat om een afrekening tussen twee groepen smokkelaars. Het ene netwerk zou het andere ervan beschuldigen de Koninklijke gendarmerie op de hoogte te hebben gebracht van de aankomst van één van zijn containers met smokkelwaar. De container in kwestie is inderdaad op 130 kilometer van Dakhla, in de streek van Bouirda, door de gendarmerie onderschept. De gesmokkelde producten werden in beslag genomen, waardoor het netwerk enorme verliezen heeft geleden. Een situatie die volledig in het voordeel is van de concurrerende bende die over een monopolie in de regio wil beschikken. Het is dit vermoedelijke verraad dat aan de basis ligt van de rellen.

Voorlopig blijven de twee smokkel-bendes, die zeer actief zijn in de internationale handel in sigaretten, drugs en andere producten in de regio, een genadeloze oorlog voeren tegen elkaar.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team