Zoeken

Hacker gearresteerd na twee jaar politieonderzoek in Marokko

8 juli 2021 - 15:40 - Marokko

©

Interpol heeft de arrestatie aangekondigd van een hacker in Marokko. De aanhouding kon plaatsvinden dankzij een onderzoek dat gezamenlijk werd uitgevoerd door de Marokkaanse politie en een privé-organisatie die gespecialiseerd is in cyberbeveiliging.

Fraude, phishing (internetfraude-techniek om persoonlijke gegevens te verkrijgen), kits voor gegevensopslag en andere. Hij ondertekende zijn aanvallen met de naam "Dr. Hex" en zou volgens de verklaring van Interpol duizenden slachtoffers hebben gemaakt.

Lees ook: Interpol arresteert Marokkaan voor hacken internationale bankrekeningen

In de notitie staat verder dat de hacker tussen 2009 en 2018, zo’n 134 sites zou hebben aangevallen. Hij werd na twee jaar politieonderzoek aangehouden dankzij de operatie Lyrebird van het directoraat cybercriminaliteit van Interpol, in nauwe samenwerking met de IB-Groep en de Marokkaanse politie, uitgevoerd via het centrale bureau van Interpol in Rabat.

Stephen Kavanagh, uitvoerend directeur politiediensten van Interpol, verklaarde dat "deze zaak de dreiging benadrukt die uitgaat van cybercriminaliteit wereldwijd". De aangehouden verdachte is momenteel het onderwerp van een onderzoek.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team