Zoeken

Oujda: politie treedt streng op tegen vervalsing merken

15 mei 2021 - 15:40 - Marokko

©

De gerechtelijke politie van Oujda heeft zeven mensen gearresteerd. Ze worden ervan verdacht deel uit te maken van een crimineel netwerk dat zich bezig houdt met de vervalsing van levensmiddelen van bekende merken.

Er is gelijktijdig een politie-inval gedaan in vijf verschillende voedselopslagplaatsen en in een drukkerij in Oujda. De nationale veiligheidsdienst DGSN heeft in een persbericht laten weten dat de verdachten zijn aangehouden aan de hand van informatie van de Marokkaanse veiligheidsdienst. Bij de invallen zijn grote hoeveelheden levensmiddelen in beslag genomen waarvan de maximale houdbaarheidsdatum al was verstreken.

In de drukkerij werden de vervallen producten voorzien van nieuwe labels met een nieuwe houdbaarheidsdatum. Dit is in strijd met de Marokkaanse gezondheids- en veiligheidsregels waar consumptiegoederen aan moeten voldoen. Bij de inval in de drukkerij zijn een computer, frauduleuze etiketten en een bedrag van 290.000 dirham in beslag genomen.

De verdachten, die tussen de 27 en 48 jaar oud zijn, worden verhoord in het kader van het gerechtelijke onderzoek naar het criminele netwerk, meldt de DGSN.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team