Zoeken

Marokkaanse politica veroordeeld voor seksuele intimidatie

30 oktober 2021 - 20:20 - Marokko

©

De rechtbank van eerste aanleg in Essaouira heeft een voormalige raadsvrouw tot vier maanden gevangenisstraf veroordeeld voor de seksuele intimidatie van een man via WhatsApp.

Assabah bericht dat het slachtoffer in maart dit jaar aangifte deed tegen de beklaagde. Hij legde toen uit dat de verdachte zijn vrouw kende en zijn nummer via haar had weten te bemachtigen. De voormalige verkozene begon hem toen via WhatsApp seksueel getinte berichten en video’s te sturen. Ze belde hem ook regelmatig in de nacht.

Lees ook: Toename seksuele intimidatie fout van Marokkaanse samenleving (video)

Het slachtoffer stelt haar herhaaldelijk te hebben gevraagd om hem met rust te laten. Hij dreigde ook met een rechtszaak, tevergeefs. De vrouw bleef hem lastigvallen. De man besloot een klacht in te dienen tegen de politica. Hij had audio-opnames, video’s en geschreven berichten van de vrouw als bewijs van de intimidatie waarvan hij het slachtoffer was.

Lees ook: Jongere filmen seksuele intimidatie in Tanger

Voor de rechter ontkende de verdachte de feiten en stelde dat haar gehandicapte zoon de berichten van haar telefoon had gestuurd. Maar de audio en video-berichten spraken deze versie tegen. Ook werd bewezen daar haar zoon, door zijn handicap, niet in staat is een mobiele telefoon te gebruiken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team