Zoeken

Jongere filmen seksuele intimidatie in Tanger

15 september 2021 - 17:40 - Marokko

©

Twee jonge mannen die een jonge vrouw in Tanger lastigvielen, hebben de seksuele intimidatie zelf gefilmd en de beelden op Facebook gedeeld. De zaak zorgt voor veel onvrede in Marokko, waar de autoriteiten werden opgeroepen om de twee te arresteren.

In de video zijn de twee daders gemakkelijk identificeerbaar. Het filmpje toont hoe ze een jonge vrouw achtervolgen om vervolgens haar kleed op te tillen en haar billen te betasten. De tweede jongeman in de video kijkt lachend toe terwijl hij de seksuele agressie in de wijk Boukhalef in Tanger filmt.

Lees ook: Marokkaanse jongeren krijgen schadelijke seksuele voorlichting

De twee wilden met hun filmpje een buzz creëren. De reacties die ze kregen hadden ze dan ook niet verwacht. Internetgebruikers reageerden namelijk geschokt op de beelden en riepen de autoriteiten op om in te grijpen door de twee te identificeren en te arresteren voor zedendelict.

Beide jonge mannen werden intussen door de politie geïdentificeerd en gearresteerd. De jongen die de scène filmde is nog geen 15 jaar oud, aldus een verklaring van de nationale veiligheidsdienst DGSN. Het onderzoek loopt nog.

Bladna.nl