Zoeken

Tanger: leraar geschorst wegens seksuele intimidatie

3 januari 2022 - 15:00 - Marokko

©

De directie van de Koning Fahd Vertaalacademie in Tanger heeft een docent geschorst nadat een studente een klacht tegen hem heeft ingediend wegens seksuele intimidatie.

Een nieuw geval van seksuele intimidatie in Marokko. Deze keer is de in Tanger gevestigde Koning Fahd Vertaalacademie het middelpunt van een seksschandaal. Een studente diende op 23 december een klacht in tegen één van haar professoren wegens seksuele intimidatie. De school ontving de klacht op donderdag en ging meteen over tot actie. "De leraar werd onmiddellijk geschorst en vervangen," vertelt Noureddine Chemlali aan TelQuel. Hij voegt eraan toe dat er op de Koning Fahd School een "nultolerantie is voor dit soort gedrag".

Lees ook: School in Oudja middelpunt seksschandaal

De acties waarvan de leraar wordt beschuldigd, dateren van 16 december 2021. Hij zou de studente in kwestie meegedeeld hebben dat ze niet zou slagen voor haar jaar. Ze benaderde hem voor meer uitleg. Hij vroeg haar toen om haar nummer. Daarna belde de leraar haar op en "vroeg haar om hem na de les te ontmoeten in de buurt van de school, zodat ze samen ergens heen konden gaan," vertelt een getuige aan het blad.

Lees ook: Marokko: seksuele intimidatie studenten wijdverbreid

De studente heeft het gesprek opgenomen. Volgens een andere getuige liet de leraar zijn slachtoffer in de klas een pornografische clip zien en zei hij: "Ik wil dat je deze standjes voor me doet".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team