Zoeken

Marokkaanse parkeerwachters: vermomde bedelaars?

24 maart 2024 - 07:00 - Marokko

©

Uit een nieuw onderzoek van de Economische, Sociale en Milieuraad (CESE) blijkt dat een meerderheid van de Marokkanen (72,27%) parkeerwachters als vermomde bedelaars beschouwt. Deze mannen, die zich vaak in oranje hesjes hullen, helpen bij het parkeren en bewaken de voertuigen. Hun diensten worden door velen gezien als een vorm van gesubsidieerde bedelarij.

De CESE voerde een online peiling uit via hun platform "ouchariko" om de mening van de bevolking over bedelarij te polsen. De resultaten tonen aan dat Marokkanen worstelen met de scheiding tussen echte nood en professionele bedelarij. 88% van de respondenten is van mening dat bedelarij een lucratieve bezigheid is die velen aantrekt. Tegelijkertijd erkent men de moeilijkheid om te onderscheiden wie écht hulp nodig heeft en wie misbruik maakt van de situatie.

Lees ook: Marokko gekwalificeerd voor achtste finales Afrika Cup 2024

De oorzaken van de wijdverspreide bedelarij worden gezocht in een gebrekkig sociaal vangnet en ontoereikende overheidssteun. Een derde van de respondenten wijst ook naar de verzwakking van sociale cohesie, met factoren als familiale desintegratie en verminderde solidariteit.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team