Zoeken

Marokkaanse laboranten gestrand op schip voor kust Italië

9 februari 2021 - 20:40 - Wereld

©

Door de opschorting van het maritieme verkeer tussen Italië en Marokko, zitten vier Marokkaanse laboratoriumtechnici van het ministerie van Volksgezondheid vast op een schip dat nergens kan aanmeren. De functionarissen waren ingezet door Marokko in de strijd tegen het coronavirus.

Er zijn vragen gesteld over het welzijn van de vier laboranten aan de minister van Volksgezondheid Khalid Ait Taleb door de Nationale Gezondheidsfederatie (FNS), aangesloten bij de Marokkaanse Unie van Arbeid. Volgens de FNS is de minister "als enige verantwoordelijk voor de veiligheid van gezondheidspersoneel, in het bijzonder tijdens professionele missies".

Zowel de Marokkaanse als de Italiaanse autoriteiten hebben al een aantal dagen geen contact gehad met de vier gezondheidstechnici of de bemanning van het schip, zo meldt de website van Alyaoum24. "Ze worden gegijzeld in een onstabiele epidemiologische gezondheidssituatie, en worden aan hun lot overgelaten zonder enige richtlijn of hulp van de betrokken autoriteiten", heeft de FNS laten weten.

De Federatie dringt er bij minister Ait Taleb op aan om "met spoed in te grijpen bij de betrokken autoriteiten en de nodige maatregelen te nemen om de repatriëring van de vier professionals te vergemakkelijken". Er is contact opgenomen met de Marokkaanse ambassade in Italië met de vraag om een actieve rol te spelen in hun terugkeer.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team