Zoeken

Vaccinatiecampagne in Marokko verloopt soepel

20 februari 2021 - 22:00 - Marokko

©

De vaccinatiecampagne verloopt in goede omstandigheden, meldt de minister van Volksgezondheid. Het vaccinatieprogramma in Marokko is op 28 januari van start gegaan. De minister liet ook weten dat burgers die een eerste dosis hebben gekregen van het coronavaccin, in de komende dagen een tweede dosis kunnen verwachten.

Minister Khalid Ait Taleb doet deze uitspraken na een bezoek aan verschillende vaccinatiebureaus. In een verklaring geeft hij aan dat het vaccinatieprogramma goed verloopt door doelgerichte management. Volgens hem hebben Marokkaanse burgers massaal hun steun gegeven aan de vaccinatiecampagne. Hij heeft er goede hoop in dat 80% van de bevolking mee gaat werken.

Khalid Ait Taleb stelt ook dat eerst de kwetsbaren en mensen met vitale beroepen zijn gevaccineerd. Spoedig worden de doelgroepen verder uitgebreid. Hij geeft aan dat de tweede dosis van het coronavaccin sinds vrijdag wordt toegediend aan mensen die al een eerste dosis hebben gekregen.

"Ik roep op tot een nog betere organisatie en het handhaven van de gezondheidsmaatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan," aldus de minister. Inmiddels hebben meer dan 2,2 miljoen Marokkanen de eerste dosis ontvangen. Hij vergat niet om het harde werk van het medisch personeel, de lokale bevolking en de burgers te benoemen als reden voor het succes van de nationale vaccinatiecampagne.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team