Zoeken

Marokko wil meer testen en besmettingen monitoren

11 februari 2021 - 18:00 - Marokko

©

Afgelopen maandag is er door het Marokkaanse ministerie van Volksgezondheid een nieuwe handleiding om het coronavirus te monitoren naar alle medische instanties gestuurd. Daarin staan nieuwe maatregelen om (mogelijke) besmettingen te controleren. Aan de nieuwe handleiding zijn twee hoofdstukken toegevoegd.

Zo is er een verlenging van het aantal dagen dat contacten van een besmette persoon in quarantaine moeten. Eerst was dat nog zeven dagen en dat wordt nu 10 dagen. Ook moeten de contactgroepen een snelle antigeentest afleggen en mensen die in een risicogroep vallen moeten een sneltest laten afnemen. Daarnaast wil de overheid het aantal mensen dat weer besmet raakt monitoren.

In een memo laat minister Khalid Ait Taleb weten dat de gezondheidssituatie op nationaal niveau is verbeterd. Maar door het geringe aantal testen die zijn afgenomen, is het niet mogelijk om een goed zicht te hebben op de huidige situatie. De minister maakt zich zorgen over het feit dat er weinig testen worden afgenomen, terwijl er wel genoeg testen zijn om dit te doen.

Verder staat er in de update dat er een nieuw datasysteem in gebruik is genomen om gegevens te kunnen monitoren. Volgens de vice-president van gezondheidsfederatie FNS was er voor de aanpassing van de handleiding een vergadering. Het is vooral de bedoeling om de genomische monitoring te versterken. Daarmee wordt gekeken naar de complete genetische samenstelling van een organisme, cel of virus.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team