Zoeken

Nieuwe coronavariant: eerste geval opgedoken in Marokko

20 januari 2021 - 09:20 - Marokko

©

Marokko heeft een eerste geval geregistreerd van de nieuwe variant van het coronavirus, aldus het ministerie van Volksgezondheid.

Dit eerste geval van de nieuwe coronavariant is ontdekt in de haven Tanger-Med, aldus het ministerie. Het betreft een Marokkaanse staatsburger uit Ierland die Marokko is binnengekomen aan boord van een schip afkomstig uit Marseille. Hij heeft geen symptomen en zit momenteel in quarantaine in Casablanca, stelt de afdeling van Khalid Aït Taleb. Ook wordt aangegeven dat de patiënt en zijn contacten zijn behandeld in overeenstemming met het protocol dat in het koninkrijk van kracht is.

Als onderdeel van de voortdurende actualisering van het monitoringsproces van de epidemiologische situatie in het land zijn er een aantal maatregelen genomen voor de vroege diagnose van de nieuwe variant van het coronavirus. Ook het protocol voor ten laste name werd bijgewerkt, rekening houdend met de evolutie die de situatie op nationaal en mondiaal niveau kent.

Het ministerie nodigt burgers uit om de regels inzake hygiëne, gezondheid en veiligheid te respecteren, evenals de preventieve maatregelen die door de Marokkaanse autoriteiten zijn genomen, door het tonen van verantwoordelijkheid en vaderlandsliefde.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team