Zoeken

Marokkaanse kok in Londen geeft daklozen glimlach terug

4 april 2020 - 21:00 - Marokkanen in het buitenland

©

Khalid Dehbi, Marokkaanse kok die tussen Londen, Marokko en Zwitserland leeft, heeft besloten om zijn ervaring te gebruiken om de meest arme bevolkingslagen en het medisch personeel tijdens de coronavirus pandemie te helpen.

De kok sprak over zijn initiatief aan Ashark Al Aswat. "Een persoonlijke bijdrage leveren tijdens deze moeilijke momenten is een prioriteit voor ieder van ons.", aldus Dehbi.

"Ik heb mijn restaurant ’Beso’ in Covent Garden moeten sluiten en mijn baan bij ’Quintessentially’ moeten verlaten door de sanitaire noodtoestand. Ik was erg geraakt door het lot van daklozen, senioren en het medisch personeel. Ik kreeg daarom het idee om persoonlijk bij te dragen door mijn restaurant te heropenen en met een deel van het keukenteam volledige maaltijden voor hen voor te bereiden."

Khalid Dehbi, die zelf in een familie van diplomaten opgroeide, huurde vijf minibusjes om de maaltijden onder de daklozen te kunnen verdelen. Hij nam ook contact op met ziekenhuizen in Londen en deelt nu tot 150 maaltijden per dag uit.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team