Zoeken

Ramadan: veel solidariteit tussen Marokkanen VS tijdens lockdown

15 mei 2020 - 11:20 - Marokkanen in het buitenland

©

Ondanks de lockdown nemen Marokkanen in de Verenigde Staten massaal deel aan solidariteitsacties sinds het begin van de Ramadan.

De uitzonderlijke omstandigheden waarin de Ramadan dit jaar in de Verenigde Staten verloopt, hebben veel "impact gehad op de voorbereidingen van Marokkaanse families op de heilige maand en aangezet tot solidariteitsinitiatieven", zegt Nawal El Omari Errsimi, voorzitster van een moslimvereniging in Virginia.

In een verklaring aan persagentschap MAP stelt de activiste dat haar organisatie gratis maaltijden, gebakjes en andere lekkernijen verzorgt voor in de Verenigde Staten gestrande Marokkanen en studenten die vanwege de coronavirus pandemie dit jaar geen pakketten van hun families in Marokko hebben kunnen ontvangen.

Het Islamitisch centrum van Brooklyn in New York heeft ook een campagne gestart genaamd "We zijn één familie", om Marokkaanse gezinnen en andere moslimgemeenschappen te helpen tijdens de coronacrisis. Het centrum deelt voedsel en basisbenodigdheden uit onder de armste gezinnen.

In Boston levert een groepje jonge Marokkanen twee keer per week honderden maaltijden aan arme gezinnen die thuis vastzitten vanwege de gezondheidscrisis. In Noord Carolina zorgt de Marokkaanse gemeenschap ook voor maaltijden voor daklozen.

Reageer op Facebook

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team