Zoeken

Hulp voor Marokkaanse gezinnen tijdens Ramadan in Londen

5 mei 2020 - 19:20 - Marokkanen in het buitenland

©

In Londen heeft de Covid-19 crisis net zoal in de rest van de wereld de Ramadan bemoeilijkt voor moslims. Het Al-Hassaniya centrum voor Marokkaanse vrouwen heeft de actie "Iftar fi Dar" gelanceerd om Marokkaanse gezinnen en senioren die thuis vastzitten te helpen.

De liefdadigheidsactie ging afgelopen donderdag van start en wordt gepresideerd door Khalid El Moujaddidi, consul generaal van Marokko in Londen. De verdeling van iftars gebeurt in samenwerking met de stichting Kensington en Chelsea.

Begunstigden van de campagne krijgen elke dag een warm iftar maaltijd aan huis geleverd. Dat bericht persagentschap MAP.

Souad Talsi, directrice van het Al-Hassaniya centrum voor Marokkaanse vrouwen, stelt dat de gezondheidscrisis verdeeldheid heeft gecreëerd en dat haar organisatie hard werkt om de cohesie te stimuleren.

Door de afwezigheid van gebeden in moskeeën is volgens Talsi een grote leegte ontstaan binnen de moslimgemeenschap in Groot-Brittannië. Souad Talsi zelf zit al twee maanden vast in Marokko. Ze leidt de verdeling van de iftars daarom vanuit het koninkrijk.

Voor de overgrote meerderheid van de begunstigden helpen de halal en zelfgemaakte maaltijden die ze dagelijks ontvangen hun gevoel van verbondenheid met hun gemeenschap te versterken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team