Zoeken

Marokkaanse chef in Californië verzorgt gratis maaltijden voor daklozen en zorgpersoneel

11 mei 2020 - 19:20 - Marokkanen in het buitenland

©

Alle restaurants in het Amerikaanse Californië zijn gesloten als gevolg van de coronavirus pandemie, behalve dat van de Marokkaanse chef Waheed Toumadi. Hij besloot zijn restaurant open te houden om gratis maaltijden te verzorgen voor het medisch personeel en daklozen.

Ondanks de vele coronavirus besmettingen in Californië en in de rest van de Verenigde Staten, heeft chef Toumadi, afkomstig uit Mohammedia "een groot aantal gratis maaltijden voorbereid voor daklozen die in de tuinen en straten van de stad leven". Hij deed "hetzelfde voor het medisch personeel van openbare ziekenhuizen, waaronder die van Santa Clara".

Voor Waheed Toumadi, gespecialiseerd in de Marokkaanse en Italiaanse keuken, "moeten alle burgers die kunnen bijdragen aan de strijd tegen de epidemie, dat ook doen zonder iets terug te verwachten". In een verklaring aan Morocco Jewish Times verklaarde hij ook dat "Marokkanen bekend staan om hun liefde voor het goede" en dat ze zo worden opgevoed dat ze "behoeftigen altijd zullen steunen en helpen".

Waheed Toumadi is een bekende chef in Los Angeles en telt veel celebrities onder zijn klanten, waaronder acteurs, producers en journalisten. In de afgelopen weken werden herhaaldelijk artikels aan zijn initiatief gewijd in Californië.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team