Zoeken

Ruim 10% Marokkaanse kinderen heeft overgewicht

15 januari 2023 - 09:00 - Marokko

©

Uit een nationaal bevolkings- en gezondheidsonderzoek blijkt dat 10,8% van de Marokkaanse kinderen aan overgewicht lijdt en zelfs 2,9% aan obesitas.

Een verslag van de plaatselijke gezondheidsdienst van de regio Fez-Meknes belicht dit ernstig gezondheidsprobleem. Obesitas bij kinderen blijft toenemen, ondanks bewustmakingsmaatregelen.

Lees ook: Toename aantal Marokkanen met overgewicht

In het document wordt een aantal factoren genoemd die dit probleem veroorzaken. Het gaat om genetische factoren, hormonale storingen, zwangerschapsgerelateerde redenen, roken tijdens de zwangerschap, weigeren van borstvoeding, gebrek aan lichaamsbeweging, inactiviteit en bepaalde medicijnen.

Volgens een recent rapport van de Wereldgezondheidsorganisatie is obesitas bij kinderen een wereldwijd probleem. De instelling heeft zich dan ook ten doel gesteld obesitas uit te roeien. Naar verwachting zal een op de vijf vrouwen en een op de zeven mannen er in 2030 last van hebben. Tot nu toe lijkt geen enkel land op de goede weg.

Lees ook: 20% Marokkanen lijdt aan zwaarlijvigheid

Vorig jaar zei Johanna Ralston, directeur-generaal van de World Obesity Federation, dat het tijd was voor gezamenlijke en vastberaden actie. Om de obesitas-trend te stoppen moeten mensen op de eerste plaats komen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team