Zoeken

Marokkaanse kickbokser weigert hand te schudden van Israëlische tegenstander na nederlaag

24 mei 2022 - 09:40 - Sport

©

Een Marokkaanse kickbokser weigerde de hand te schudden van zijn Israëlische tegenstander, Loai Sakas, die hem in de halve finales van het wereldkampioenschap kickboksen in Turkije versloeg. Sakas won de gouden medaille in de K-1 stijl onder de 75 kilo categorie.

De Israëlische kickbokser Loai Sakas vierde zijn winst tijdens de wereldkampioenschappen in Turkije op donderdag, door de Israëlische vlag in de ring om zich heen te wikkelen. "Ik ben in de eerste plaats een Israëlisch burger. [...] Ik geef niet om het jodendom, de islam, het christendom of de Druzen, ik vertegenwoordig het land en ik wil dat iedereen hier in vrede met elkaar leeft," zegt de kickbokser in een interview met Channel 12.

Lees ook: Italië: Marokkaan verslaat bokser met nazi-tatoeages (video)

De christelijke Arabier uit de Noord-Israëlische stad Kafr Yasif zal zich zijn deelname aan de wedstrijd nog lang herinneren. Vooral het incident met zijn Marokkaanse tegenstander in de halve finale. Deze laatste toonde geen fair play, hij weigerde zijn hand te schudden uit protest. "De Marokkaanse delegatie en zijn entourage schreeuwde ook van alles tijdens het gevecht en improviseerde een kleine ’demonstratie’, maar ik reageerde natuurlijk niet," zegt de gouden medaillewinnaar.

Lees ook: Spaanse boksers wijten hun verlies aan Marokkaanse scheidsrechters

"Ik ben trots op ons kickboksteam en op de atleten die een uitstekende prestatie hebben geleverd en de staat Israël met veel trots hebben vertegenwoordigd. Ik verwacht van atleten uit alle landen dat ze ons team respecteren en dat gevechten eindigen met een systematische handdruk," zegt Arik Kaplan, directeur van de Israëlische Kickboks Associatie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team