Zoeken

Kickbokser Mohammed Jaraya over zijn meest epische gevecht (video)

6 mei 2022 - 18:20 - Sport

©

Kickbokser Mohammed Jaraya rolde op zijn 13de, bijna per ongeluk, de vechtsport binnen. Maar hij voelde zich er meteen goed bij. "Het was liefde op het eerste gezicht", zegt hij in een video op YouTube, waarin hij ook zijn meest epische vechtpartij bespreekt.

Mohammed Jaraya vocht voor het laatst op 21 december 2019 tijdens Glory 74 in de Gelredome in Arnhem. Hij won toen zijn gevecht tegen Massaro Glunder. De Marokkaans-Nederlandse kickbokser hoopt binnenkort terug in de ring te stappen.

Lees ook: Mohammed Jaraya "back on track" met Abu Azaitar (video)

Jaraya tekende op zestienjarige leeftijd een profcontract bij vechtorganisatie Enfusion en stond ondanks zijn jonge leeftijd, reeds tegenover grote namen binnen de vechtsport. In 2016 versloeg hij de Belgisch Marokkaanse kickbokser Nordin Ben Moh in Eindhoven. Die vechtpartij noemt Jaraya de meest epische van zijn hele carrière. "Dat is er eentje die de geschiedenisboeken ingaat", zegt hij.

Lees ook: Koning Mohammed VI feliciteert kickboksers Jaraya en Zouggary

In januari 2018 tekende Jaraya een meerjarig contract bij Glory, maar de jonge kickbokser is ook bekend van zijn betrokkenheid bij meerdere geweldsincidenten. Jaraya hoopt snel weer de ring in te gaan en is alvast beginnen trainen met de Marokkaanse MMA-vechter Abu Azaitar.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team