Zoeken

Marokko neemt deel aan worsteltoernooi in Israël

13 augustus 2022 - 20:20 - Sport

©

Het Marokkaans worstelteam zal op 25 en 26 augustus deelnemen aan het toernooi van Beer Sheva in Israël. Deze deelname is een bewijs van de dynamiek van de sportieve samenwerking tussen de twee landen.

Het toernooi wordt georganiseerd in het kader van de herdenking van de 50e verjaardag van het bloedbad op de Olympische Spelen van 1972 in München.

Lees ook: Marokkaanse worstelaars verdwijnen tijdens WK in Servië

Tijdens deze spelen werden 12 leden van de Israëlische olympische delegatie gedood door de beweging "Zwarte September". Mark Slavin en Eliezer Halfen zouden deelnemen aan de worstelwedstrijden, Moshe Weinberg was coach en Yossef Gottfreund was scheidsrechter.

Lees ook: Basketbal: Marokko en Israël gaan samenwerken

Op het toernooi in Bee Sheva, zal Marokko worden vertegenwoordigd door acht atleten en tien andere delegatieleden. Ook hoge afgevaardigden van de United World Wrestling, de internationale organisatie die het amateurworstelen bestuurt, zullen aanwezig zijn, aldus de Israëlische organisatoren. De Marokkaanse en Israëlische worstelbond zullen bij deze gelegenheid ook een overeenkomst voor samenwerking sluiten.

Bladna.nl