Zoeken

"Marokkaanse" hutkoffer onthult 80 jaar na dato geheimen

21 november 2021 - 17:00 - Wereld

©

Een politiecommandant in het Franse Bordeaux ontdekte een oude hutkoffer van luitenant Jean Ribaud, met het etiket op van de trans-Atlantische maatschappij Casablanca.

De dennenboomkleurige hutkoffer werd gevonden in een oude villa die was omgebouwd tot politiebureau, meldt Nice Matin. Na wat onderzoek werd duidelijk dat de koffer toebehoorde aan luitenant Jean Ribaud, die in Marokko gewoond zou hebben; de koffer draagt een etiket van de trans-Atlantische maatschappij Casablanca.

Lees ook: Oude Arabische munten vertellen iets over bloeddorstige 17e eeuwse piraat

Om de eigenaar terug te vinden en zijn eigendom te restitueren, heeft de politiecommandant de hulp ingeroepen van het Algemeen Secretariaat voor de Administratie van het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken, de hypotheekdienst, de departementale archieven, de militaire archieven en de dienst burgerlijke stand.

Hij kwam uiteindelijk te weten dat de oud-soldaat overleden was en in Villefranche-sur-Mer begraven is. Zijn enige dochter, Nicole, woont in de regio. "Het is ontroerend om de kist te ontvangen die mijn vader ooit gebruikte. [...] Ik ben de heer Huche zeer dankbaar. Hij gaf het niet op. Wat een vasthoudendheid!" zei ze, zeer ontroerd.

Lees ook: Essaouira: onderzoekers ontdekken ’s werelds oudste parels

De koffer werd haar persoonlijk overhandigd in Toulouse op dinsdag 16 november door een commandant, in aanwezigheid van de covoorzitter van de nationale vereniging van oud-strijders en vrienden van het Verzet.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team