Zoeken

Marokko neemt afscheid van laatste overlevende bloedbad Tibhirine

26 november 2021 - 18:50 - Marokko

©

Op dinsdag 23 november werd pater Jean-Pierre Schumacher, die afgelopen zondag op 97-jarige leeftijd overleed, in zijn klooster in Midelt begraven.

De enige overlevende van het bloedbad van 1996 op het Algerijnse trappistenklooster in Tibhirine, pater Jean-Pierre Schumacher, rust nu in zijn adoptiestad. De lokale bevolking bracht hulde aan de monnik en noemde hem een "discrete man", een "geleerde" en iemand met "grote vriendelijkheid".

Lees ook: Marokkaanse prinses Lalla Malika overleden

Volgens Barlamane duurde de begrafenis twee uur. Het was een moment van intense emotie waarbij familieleden en geloofsgenoten de begrafenisstoet vergezelden.

Jean-Pierre Schumacher ontsnapte aan het bloedbad waarbij zeven trappistenmonniken uit het Tibhirine-klooster omkwamen. Ze werden ontvoerd en op mysterieuze wijze vermoord in 1996 tijdens de burgeroorlog in Algerije. Afgezien van de beweringen van de islamitische gewapende groep islamisten (GIA) in het midden van de burgeroorlog, is er niets geweten over de echte gebeurtenissen van die dag.

Lees ook: Hajja Hamdaouia overleden

In 2010 verhuisde Jean-Pierre Schumacher naar Marokko, waar hij prior werd van een kleine gemeenschap van trappistenmonniken van de cisterciënzerorde in de Marokkaanse Atlas. "Hij zei vaak dat zijn overleving een oproep van God was om te getuigen, iets wat hij zijn hele leven heeft gedaan", zei pater Daniel Nourissat, vicaris van de Saint-Pierre-kathedraal in Rabat.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team