Zoeken

Familie neergestoken Marokkaanse vraagt hulp aan Marokko voor repatriëring

22 oktober 2021 - 15:00 - Wereld

©

De familie van een Marokkaanse vrouw die op 24 juli in het Franse Vauvert werd doodgestoken, probeert al maanden tevergeefs haar repatriëring te organiseren. De familie roept de hulp in van de Marokkaanse autoriteiten.

Bouchra was rond de veertig toen ze tijdens de zomervakantie door haar partner werd vermoord. In een video zegt een familielid van het slachtoffer dat er stappen werden ondernomen bij de Franse autoriteiten en bij het consulaat en de ambassade van Marokko in Parijs om haar lichaam naar het koninkrijk te repatriëren, maar dat er geen gevolg aan hun verzoek is gegeven. De familie roept nu de Marokkaanse autoriteiten op om in te grijpen zodat Bouchra in haar land kan worden begraven.

Lees ook: Kleine Wadie verdronk in Spanje, familie probeert lichaam tevergeefs te repatriëren

France Bleu bericht dat het slachtoffer in de avond van 24 juli 2021 in de wijk Bosquet in Vauvert werd neergestoken. Bouchra woonde er sinds tien jaar met haar partner en haar drie kinderen, twee jongens van 13 en 17 jaar en een meisje van 15 jaar.

Lees ook: Spanje: anonieme weldoener betaalt repatriëring vermoorde Hassna

Bouchra werd met zes messteken vermoord op de parkeerplaats van haar gebouw. Haar dochter zag alles gebeuren. De hulpdiensten waren snel ter plekke en probeerden haar nog te reanimeren, tevergeefs. De vermeende dader is de 72-jarige partner van Bouchra. Hij werd ter plaatse gearresteerd en had het mes nog in zijn handen bij aankomst van de politie. Hij werd aangeklaagd voor de moord op zijn partner.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team