Zoeken

Quick boekt financieel succes met halal-aanbod

11 augustus 2021 - 10:00 - Economie

©

Fastfoodketen Quick verdient veel geld aan halal vlees, al is de opbrengst van het bedrijf momenteel nog zeer ver verwijderd van zijn grote concurrenten, met name McDonald’s.

De overschakeling van Quick op halal vlees is zeer succesvol. Volgens Bloomberg had het merk vóór de crisis een solide omzet van 227 miljoen euro en een winst voor rente van 21 miljoen euro. "Het is een winstgevende strategie, de restaurants die zijn overgeschakeld op halal hebben 2,5 keer meer omzet gemaakt," zegt Bernard Boutboul, voorzitter van Gira Conseil. Het werkt elke keer opnieuw zeer goed.

Lees ook: Steeds meer keuze op halal-markt voor Rotterdammers

Op deze markt heeft Quick niet langer last van zijn traditionele concurrenten zoals McDonald’s, aangezien deze restaurants niet bereid zijn 100% halal aan te bieden. Volgens de eigenaar van de Franse fastfoodketen, Groupe Bertrand, wordt de verkoop ervan aan het Amerikaanse fonds HIG Capital geraamd op 240 miljoen euro.

In 2012 heeft het merk een partnerschap gesloten met de Association Rituelle de la Grande Mosquée de Lyon (ARGML), om het halal vlees dat in de restaurants wordt aangeboden te certificeren. Zo’n 80 Quick-restaurants (van de 107 die aan HIG Capital zijn verkocht), waaronder het flagship-restaurant dat in februari van dit jaar opende op de Boulevard Sébastopol in Parijs, hebben inmiddels hun certificering verkregen, zo meldt de website van ARGML.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team