Zoeken

Marokkaanse fans kuisen straten Brussel na rellen (video)

1 december 2022 - 13:00 - Wereld

©

In de nasleep van de rellen die in Brussel uitbraken na de overwinning van Marokko op België, kwam er een schoonmaakactie in de straten op gang. Onder de initiatiefnemers bevonden zich ook Marokkaanse fans, die ervan werden beschuldigd achter de schermutselingen te zitten.

Brussel was zondagavond het toneel van spanningen na de afstraffing van de Rode Duivels door de Atlas Leeuwen. Er werd veel schade veroorzaakt en een tiental mensen werd gearresteerd.

Lees ook: Vrouw Adil El Arbi woedend op Brusselse relschoppers

De betreurenswaardige daden schokten vele fans van de Atlas Leeuwen die probeerden de rust in de straten van Brussel te herstellen. In een video die viraal is gegaan op sociale media, zijn Marokkaanse fans te zien die de straten opruimen en de kleine brandjes blussen die hier en daar werden aangestoken.

Lees ook: Zware rellen in België na WK-overwinning Marokko

Het gedrag van de relschoppers wordt betreurd en veroordeeld door de overgrote meerderheid van de Belgisch-Marokkaanse gemeenschap. Een supporter die teleurgesteld was door het gedrag van de jongeren maakte een video die aan het eind van de middag werd gepost. Daarin vroeg hij zich af waarom het altijd hetzelfde groepje relschoppers dat het voor de rest moet verpesten.

Bladna.nl