Zoeken

Arrestaties in België en Nederland na wedstrijd Marokko-Canada

2 december 2022 - 17:00 - Wereld

©

Donderdagavond zijn in Brussel in totaal 18 mensen gearresteerd wegens verstoring van de openbare orde. Zij maakten deel uit van de massa die de straat op was gegaan om de kwalificatie van Marokko voor de 8e finale van het WK in Qatar te vieren.

Ilse Van de Keere, woordvoerster van de Brusselse politie, verklaarde dat de Zuidlaan en de Hallepoorttunnel rond 19 uur voor het verkeer werden afgesloten om een herhaling van de incidenten van zondag 27 november te voorkomen. La Dernière Heure meldt dat er ondanks de voorzorgsmaatregelen rellen uitbraken in Molenbeek, Schaarbeek en Antwerpen.

Lees ook: Marokko verslaat Canada en gaat door naar 8e finale

Honderden mensen trokken door de straten met Marokkaanse vlaggen en vuurden vuurwerk af op de politie, die reageerde met traangas. Terwijl de politie in Brussel slechts 18 mensen arresteerde, lag het aantal in Antwerpen hoger. Daar werden 35 mensen gearresteerd en raakten drie politieagenten gewond.

Lees ook: Bondscoach Marokko: "relschoppers zijn geen echte Marokkanen"

Er waren ook rellen in Nederland, vooral in Rotterdam. Vier mensen werden gearresteerd voor het gebruik van vuurwerk en een ander voor het verstoren van de openbare orde.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team