Zoeken

Zware rellen in België na WK-overwinning Marokko

27 november 2022 - 20:30 - Wereld

©

Na de WK-wedstrijd België-Marokko, die met een 2-0 overwinning voor Marokko eindigde, moest de Brusselse politie traangas en waterkanonnen inzetten omdat er in de buurt van het Zuidstation rellen waren uitgebroken. Jongeren richtten daarbij vernielingen aan en wierpen projectielen en vuurwerk naar de politie.

De politie had maatregelen getroffen om mogelijke problemen naar aanleiding van de WK-wedstrijd tussen België en Marokko op te vangen. Maar het werd al voor de aanvang van de wedstrijd onrustig in de buurt van het Zuidstation. Tijdens de wedstrijd ging het mis op de Anspachlaan en de Brusselse Kleine Ring. Relschoppers gooiden projectielen en vuurwerk naar mensen en anderen vernielden straatmeubilair en stichtten brandjes. Daarnaast werd ook het voertuig van een cameraploeg van de openbare omroep bekogeld.

Lees ook: Politie Brussel hoopt op gelijkspel België-Marokko

De Brusselse Burgemeester, Philippe Close, heeft de politie gevraagd de relschoppers van de straat te halen met zogeheten ’administratieve arrestaties’. Hij raadde supporters ook af naar het centrum te komen. "Ik veroordeel ten strengste de incidenten die zich deze namiddag hebben voorgedaan", aldus Close op Twitter. "De politie is al hard opgetreden. Ik raad supporters dus af om naar het centrum te komen. De politie doet er alles aan om de openbare orde te bewaren".

Lees ook: Marokko verslaat België op WK-Qatar

Ook de politie vroeg om de Zuidlaan en de omliggende straten te vermijden, schrijft Het Nieuwsblad. "In het kader van een interventie van de hulpdiensten willen we u vragen om de volgende sector te vermijden: Zuidlaan en de omliggende straten", Twitterde de politie.

Bladna.nl