Zoeken

België heeft een "Marokkanenprobleem"

29 november 2022 - 19:00 - Wereld

©

De Belgische politiek heeft gereageerd op de rellen die in Brussel uitbraken na de overwinning van Marokko op België op het WK. De extreem-rechtse partij Vlaams Belang profiteerde van de situatie en sprak van een "Marokkanenprobleem".

"We hebben een Marokkanenprobleem", Twitterde voorzitter Tom Van Grieken. Hij veroordeelde de actie van Marokkanen die een Belgische vlag neerhaalden in Borgerhout, Antwerpen. De daad weerspiegelt volgens hem de afkeer van de in België wonende Marokkanen voor hun gastland. "Aarzel niet om te vertrekken," zei Tom Van Grieken. De Nieuw-Vlaamse Alliantie, een andere in nationalisme gewortelde partij, stelde vragen over immigratie en integratie en stelde vervolgens de laksheid van Brusselse politici aan de kaak.

Lees ook: Incidenten in Luik na wedstrijd Marokko-België

De socialistische burgemeester van Brussel, Philippe Close, herhaalde zijn "krachtigste veroordeling van het onverlaat dat de hoofdstad wilde aanvallen". "Ze zullen altijd de Brusselse politie vinden om te voorkomen dat ze kwaad doen," zei hij. "De overwinning van Marokko had beter verdiend", Twitterde de voorzitter van de Reformistische Beweging (liberaal). De schandalige daden moeten volgens hem met de grootste strengheid worden bestraft. "stop de straffeloosheid, nultolerantie voor misdadigers", zei Georges-Louis Bouchez op zijn beurt.

Lees ook: Zware rellen in België na WK-overwinning Marokko

Er is "geen excuus voor het gewelddadige gedrag van deze ’supporters’", Twitterde de Belgisch-Marokkaanse Rajae Maouane, co-voorzitter van Ecolo. "Echte fans vieren overwinningen met vreugde en respect, niet met geweld en vernieling", voegde ze eraan toe. Ze veroordeelde "dit onaanvaardbare gedrag".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team