Zoeken

Brusselse procureur-generaal Yassine Sellika bij relschoppers Marokko-België?

1 december 2022 - 10:00 - Wereld

©

Yassine Sellika, Brusselse procureur-generaal, steunde Marokko tegen België in de tweede wedstrijd van de groepsfase zondag in Qatar. In een video die kort voor de rellen in Brussel na de nederlaag van België werd opgenomen, is Sellika te zien, wat voor vragen zorgt in de Belgische hoofdstad.

Van alle beelden die op sociale media circuleren waarin voetbalfans gewelddadigheden plegen na de wedstrijd Marokko-België, springt een video met de procureur des Konings in Brussel eruit. In de video ziet men een Marokkaanse fan die een voertuig nadert waarvan de bestuurder een shirt van het Marokkaans elftal draagt. De fan schreeuwt "Procureur des Konings" naar de bestuurder, die "Marokko" antwoordt.

Lees ook: Vrouw Adil El Arbi woedend op Brusselse relschoppers

De bestuurder zou de Brusselse procureur-generaal Yassine Sellika zijn, aldus Sud Info. De magistraat is bij het grote publiek bekend dankzij het RTL-TVI-programma "Face au juge". Hij zou belast kunnen worden met het verhoor van personen die zondag gearresteerd werden tijdens de rellen. "Ik kwam langs in mijn auto. Ik zag een aantal fans die een beetje geanimeerd waren, één van hen herkende me en ik zwaaide naar hem. Ik ben daarna vertrokken. Op zondag doe ik wat ik wil met mijn gezin", reageerde Yassine Sellika maandag.

Lees ook: Adam (15) als enige aangehouden na rellen in Brussel

De Belgische autoriteiten vreesden voor schermutselingen na de wedstrijd Marokko-België, ongeacht het resultaat. "Is het dan normaal dat een Belgische procureur, ook al is hij van Marokkaanse afkomst, zich als supporter tussen de menigte voegt die in de straten van de Belgische hoofdstad demonstreerde?", vraagt dezelfde bron. In het centrum van Brussel en in Sint-Jans-Molenbeek, Schaarbeek en Anderlecht braken rellen uit na de wedstrijd, die eindigde in een 2-0 overwinning voor Marokko.

Bladna.nl