Zoeken

Vrouw Adil El Arbi woedend op Brusselse relschoppers

30 november 2022 - 14:00 - Wereld

©

Loubna Khalkhali, VRT-journaliste en vrouw van regisseur Adil El Arbi, was niet te spreken over de rellen in Brussel na de match tussen België en Marokko. Ze deed ook een oproep: "Kan de Marokkaanse ploeg geen statement maken? Daar luisteren de relschoppers misschien wel naar."

Khalkhali en haar man Adil El Arbi, beiden van Marokkaanse afkomst, deelden via een Instagram-story hoe ze samen naar de wedstrijd keken. Dat begon zeer gezellig, tot de WK-match overstemd werd door hevige rellen. De journaliste was op Instagram zeer streng voor de relschoppers. "Zo jammer dit. In Marokko zouden ze dit nooit doen. Elke keer opnieuw. What a shame!", schreef ze.

Lees ook: Golf van geweld in België en Nederland na Marokko-België

Ze deelde twee filmpjes op sociale media om dit contrast aan te tonen. Op de ene video is te zien hoe voetbalfans in Marokko toeterend feest vieren op straat, en in het andere filmpje kon je de rellen in Brussel zien, schrijft Het Nieuwsblad.

Lees ook: Zware rellen in België na WK-overwinning Marokko

Khalkhali deed ook nog een opmerkelijke oproep: "Iemand een contact bij de Marokkaanse nationale ploeg? Ik zou hen graag vragen om een statement te maken over deze rellen, want we hebben het hier helemaal mee gehad. Misschien luisteren de relschoppers wel naar hen?".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team