Zoeken

Marokkaanse elite verovert sleutelsectoren in Verenigde Arabische Emiraten

5 februari 2024 - 21:00 - Marokkanen in het buitenland

©

Ongeveer 100.000 Marokkanen maken indruk met hun expertise in sleutelsectoren in de Verenigde Arabische Emiraten.

Deze groep professionals, variërend van bankiers, financiële experts, zakenadvocaten, onderzoekers, start-up ondernemers tot CEO’s van beursgenoteerde bedrijven, journalisten en televisiepresentatoren, valt op door zijn professionalisme, schrijft het tijdschrift Jeune Afrique.

Lees ook: Londen: het duizelingwekkende succes van een Marokkaanse trader

Deze Marokkanen, veelal afgestudeerd aan prestigieuze Europese of Amerikaanse universiteiten, onderscheiden zich niet alleen door hun vakkundigheid maar ook door hun culturele diversiteit, die Arabisch, Anglo-Saksisch, Frans, Spaans of Afrikaans kan zijn. Hun toenemende vraag in de Verenigde Arabische Emiraten wordt toegeschreven aan hun discretie en loyaliteit, vooral bij gevoelige of strategische kwesties voor de Emiraten.

Een voorbeeld is Sofia Lasky, die al twintig jaar financieel adviseur is van Sheik Tahnoun Ben Zayed Al Nahyan, de nummer twee van de Emiraten. De keuze van de Marokkaanse om zich in de Verenigde Arabische Emiraten te vestigen werd ingegeven door de hoge levenskwaliteit, veiligheid, aantrekkelijke salarissen en gunstige belastingvoorwaarden.

Lees ook: Omar Meziane, de Marokkaanse chef-kok die de sportkeuken in Engeland revolutioneert

Voor deze Marokkaanse elite voelen de Emiraten als een tweede thuis. Het blad benadrukt dat hoewel deze hooggekwalificeerde professionals goed worden beloond met bonussen en allerlei voordelen, er een hoge werkethiek van hen wordt verwacht. "Hier krijg je niets cadeau," luidt het. In tegenstelling tot Europa bieden de Verenigde Arabische Emiraten hen vrijheid van ondernemerschap en aantrekkelijke mogelijkheden voor directe buitenlandse investeringen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team