Zoeken

Omar Meziane, de Marokkaanse chef-kok die de sportkeuken in Engeland revolutioneert

10 januari 2024 - 15:00 - Sport

©

De Marokkaanse chef-kok Omar Meziane heeft in de loop der jaren een indrukwekkende reputatie opgebouwd in de sportwereld in Engeland.

Sinds meer dan een decennium voorziet Omar verschillende sportteams in Engeland van hoogwaardige, op sporters afgestemde maaltijden. Hij begon zijn carrière in 2009 en heeft sindsdien gewerkt voor teams in cricket, rugby, voetbal en roeien, waarbij hij een brug slaat tussen voeding en sportprestaties.

Lees ook: Persoonlijke chef-kok Koning Mohammed VI deelt anekdotes (video)

Een van zijn opmerkelijkste prestaties was het koken voor het Engelse voetbalelftal onder 17 jaar tijdens het Wereldkampioenschap in 2017 in Seoul, waar het team de trofee won. Deze ervaring leidde tot een samenwerking met Gareth Southgate. Omar begeleidde het Engelse team tijdens het WK 2018 in Rusland en het EK 2020. Voor het WK 2022 nam hij deel aan de voorbereidingen, maar reisde niet mee naar Qatar. In plaats daarvan begeleidde hij het Engelse cricketteam tijdens hun tour in Pakistan van november tot december 2022. Vervolgens ging Omar aan de slag bij Manchester United, waar hij al meer dan een jaar kwaliteitsmenu’s verzorgt.

Zijn passie voor koken dankt Omar aan zijn vader, die al in de jaren ’90 een Marokkaans restaurant runde. In dit familiebedrijf werden recepten van generatie op generatie doorgegeven. Omar benadrukt het belang van goede en evenwichtige voeding, bestaande uit kwalitatieve vis, kalkoen en kip, in combinatie met de juiste hoeveelheid koolhydraten en veel groenten. Hij past de maaltijden aan op basis van de speelfrequentie van de spelers, rekening houdend met hun calorieverbruik.

Lees ook: Marokkaanse Zineb Hattab bij 50 beste chefs ter wereld

Volgens Omar Meziane is zijn curry katsu een groot succes onder voetballers en ziet hij dit als zijn uiteindelijke nalatenschap aan de Football Association. Hij is ook geïnspireerd door zijn Noord-Afrikaanse roots, wat terug te zien is in de smaken en texturen van zijn gerechten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team