Zoeken

Londen: het duizelingwekkende succes van een Marokkaanse trader

18 januari 2024 - 10:00 - Wereld

©

In Londen heeft het hedgefonds Arini, opgericht door de Marokkaanse trader Hamza Lemssouguer, een opmerkelijke groei doorgemaakt en behoort nu tot de best presterende kredietfondsen.

Arini Credit Master Fund, opgericht in 2022 in Londen, heeft in korte tijd een indrukwekkend succes geboekt. Het fonds van Hamza Lemssouguer realiseerde spectaculaire winsten met een rendement van 32%, meldt Bloomberg. Het fonds heeft zich gepositioneerd als een van de meest succesvolle kredietfondsen van 2023, met een beheerd vermogen van 2,7 miljard dollar. Gelanceerd in mei met een waarde van 544 miljoen dollar, heeft het Arini Structured Credit Equity Fund ook een indrukwekkende prestatie neergezet met een rendement van 26,7% in slechts enkele maanden. De totale activa van Arini bedragen 3,7 miljard dollar sinds de oprichting in 2022.

Lees ook: Otmane El Rhazi, Marokkaanse trader, krijgt 1,5 miljoen dollar boete

Volgens Bloomberg zijn de winsten van Arini grotendeels te danken aan de gok dat leners, die geld ophaalden tijdens het tijdperk van "goedkoop geld", moeite hebben om hun schulden op tijd te herfinancieren, een gevolg van het besluit van centrale banken over de hele wereld om de rentetarieven te verhogen om de inflatie te beheersen.

Lees ook: Youssef Badr: van marktverkoper tot rechter

Deze prestaties zijn te danken aan de expertise van Hamza Lemssouguer, een voormalig trader bij Credit Suisse. Hij staat bekend om zijn vermogen om strategische kansen te identificeren en succesvolle strategieën uit te voeren, schrijft eFinancialCareers. Deze vaardigheden hebben Lemssouguer geholpen om een sterke reputatie op te bouwen in de financiële sector. De trader werkte vijf jaar bij Credit Suisse, waar hij verantwoordelijk was voor high-yield obligaties en een indrukwekkende winst van 120 miljoen dollar genereerde.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team