Zoeken

Merendeel covid-patiënten op IC-dienst in Casablanca jonger dan 45 jaar

7 augustus 2021 - 19:40 - Marokko

©

Op de IC-afdeling van het Ibn Rushd academisch ziekenhuis in Casablanca is de situatie zorgwekkend door het groot aantal coronapatiënten. Het gaat voornamelijk om jongere mensen.

"De situatie is zeer alarmerend in het Ibn Rushd ziekenhuis. We hebben 37 ernstige gevallen, waarvan 70% is geïntubeerd. Er worden bijna dagelijks nieuwe coronapatiënten opgenomen.", zegt Lahoucine Barrou, hoofd van de afdeling anesthesie-reanimatie van het ziekenhuis.

Lees ook: Marokko verwacht piek derde coronagolf in komende dagen

Barrou stelt dat de situatie uit de hand loopt. "Onze reanimatiezalen raken steeds sneller vol. Patiënten die in het ziekenhuis worden opgenomen zijn jonger, met een toename van ernstige gevallen bij mensen onder 45 jaar die geen last hebben van chronische aandoeningen en die niet volledig zijn gevaccineerd.", zegt de arts aan Le360.

Er zijn zoveel patiënten met Covid-19 dat de afspraken van mensen die voor andere problemen of chirurgische ingrepen komen, moeten worden uitgesteld, betreurt Barrou, die zich ook zorgen maakt voor zijn collega’s. "Door de pandemie te blijven bestrijden, raken artsen, die sinds 2019 geen vakantie meer hebben genomen, vermoeid. Anderen zijn zelf besmet geraakt met Covid-19. Dagelijks worden 4 tot 6 artsen besmet met het coronavirus.", aldus Barrou.

Lees ook: Marokko: IC-afdelingen binnenkort overbelast met coronapatiënten

Volgens gegevens van het ministerie van Volksgezondheid liggen momenteel 1541 coronapatiënten in het ziekenhuis, waarvan 47 zijn geïntubeerd. De IC-afdelingen in Marokko zijn voor 43% vol.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team