Zoeken

Marokko: daling coronagevallen zet zich voort

16 september 2021 - 18:20 - Marokko

©

Het aantal besmettingen met het coronavirus is de afgelopen twee weken in Marokko met 52% gedaald. "Niettemin worden er nog steeds grote aantallen ernstige ziektegevallen en sterfgevallen geregistreerd," aldus Abdelkrim Meziane Bellefquih.

Bij de presentatie van het tweemaandelijks verslag over de epidemiologische situatie in het koninkrijk, verklaarde het hoofd van de afdeling overdraagbare ziekten van het ministerie van Volksgezondheid, dat de daling zich voordoet voor de vijfde achtereenvolgende week. Dit toont de doeltreffendheid aan van de preventieve maatregelen die genomen zijn om de verspreiding van het virus in te dammen en van de naleving daarvan door burgers.

Lees ook: Marokko: "Niet gevaccineerden lopen 11 keer meer risico op coronabesmetting"

Uit een onderzoek van de beschikbare gegevens, blijkt dat het aantal positieve gevallen is gedaald van 42.424 wekelijkse besmettingen op eind augustus, tot 20.562 gevallen vorige week, dat is een daling met 52%.

Ook de besmettingsgraad van het virus is de afgelopen twee weken gedaald en is nu stabiel op 0,86. Het percentage positieven daalde in dezelfde periode van 18% tot 12%. Dezelfde neerwaartse trend werd waargenomen in het aantal actieve gevallen, dat daalde van 60.000 tot minder dan 30.000 gevallen op maandag. Het aantal kritieke gevallen is met 30% gedaald, van 2537 twee weken geleden tot 1764 op maandag en de bezettingsgraad van intensivecare-bedden daalde in dezelfde periode van 50% tot 33%.

Lees ook: Covid-19 Marokko: piek derde coronagolf voorbij

Met betrekking tot de corona-vaccinatiecampagne, benadrukte Meziane Bellefquih dat Marokko de 36 miljoen injecties, eerste en tweede dosis samen, heeft overschreden. Hij riep mensen op om de preventieve en administratieve maatregelen strikt na te leven en om deel te nemen aan de nationale inentingscampagne.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team