Zoeken

Marokko verwacht piek derde coronagolf in komende dagen

4 augustus 2021 - 12:00 - Marokko

©

In Marokko zou de piek van de derde golf van de coronapandemie in de "komende dagen" bereikt kunnen worden, vooral in Guelmim-Oued Noun (39%), de zwaarst getroffen regio van het koninkrijk.

Hoewel weinig deskundigen durven te voorspellen wat dit precies inhoudt, wordt er wel verwacht dat de huidige coronagolf waarschijnlijk zeer binnenkort haar piek zal bereiken. De toename van het aantal besmettingen lijkt, volgens het ministerie van Volksgezondheid, deze stelling te bevestigen.

Lees ook: Marokko: avondklok verlengd tot 21.00 uur

In zijn tweemaandelijks verslag over de evolutie van de coronapandemie, geeft het ministerie aan dat "alle epidemiologische indicatoren bevestigen dat Marokko zich nu sinds vijf of zes weken in de overdrachtsfase bevindt, met een verwachte piek in de komende dagen". Tijdens zijn presentatie zei het hoofd van de afdeling overdraagbare ziekten, Abdelkrim Meziane Bellefquih, dat het koninkrijk zich "in een progressieve fase van de epidemiologische curve" bevindt, met een toename van het aantal besmettingen in alle regio’s.

In totaal is het aantal nieuwe gevallen met 133% gestegen in de periode van 20 juli tot 2 augustus, waarin er tweemaal een dagrecord werd geregistreerd van bijna 10.000 gevallen, verklaarde Bellefquih. Het reproductiecijfer van het virus is voor de zesde achtereenvolgende week gestegen tot 1,47, een cijfer dat tweemaal zo hoog is als het streefcijfer dat werd geformuleerd in het nationaal plan voor monitoring en bestrijding van coronabesmettingen, namelijk 0,7. Het percentage positief geteste personen is in deze periode gestegen van 10,7% tot 20,38%. Het hoogste percentage werd gemeld in de regio Guelmim-Oued Noun (39%) en het laagste in Fez-Meknes (4%).

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team