Zoeken

Marokkaanse diaspora oorzaak hoge prijzen in hotels?

6 augustus 2023 - 12:20 - Marokkanen in het buitenland

©

In Marokko kunnen sommige toeristen niet genieten van de zomervakantie in hotels vanwege de "buitensporige" of "overdreven" prijzen die worden gehanteerd. De massale komst van Marokkanen die in het buitenland wonen in de maanden juli en augustus zou hier deels de oorzaak van zijn.

Veel hotels verhogen hun prijzen tijdens de zomervakantie. Een praktijk die elk jaar in alle Marokkaanse steden wordt waargenomen. Marrakech, Agadir en Tanger zijn de steden waar de prijzen voor overnachtingen het meest stijgen tijdens de zomer, ook in hotels die hun 4 of 5 sterren al niet waard zijn. Dit jaar verergert de aanzienlijke stijging van de prijzen van consumptieproducten en brandstof de situatie.

Lees ook: Toerisme: Spanje vreest Marokko en Turkije

"Dit probleem wordt verklaard door verschillende factoren, waaronder de toestroom van toeristen in de maanden juli-augustus, met name de wereld-Marokkanen," legt een toerisme-exploitant uit aan Hespress. "Geconfronteerd met deze sterke vraag, aangedreven door de Marokkaanse diaspora, hebben we een toeristisch aanbod in Marokko dat aan alle niveaus voldoet." Volgens hem kan zowel de toerist die op zoek is naar luxe als degene die op zoek is naar betaalbare prijzen zijn geluk vinden. "Naast hotels heeft Marokko ook herbergen. Deze diversiteit is de echte rijkdom van het Marokkaanse toeristische aanbod," benadrukt hij, erop wijzend dat "toeristische aanbiedingen in Marokko standaard en gewaardeerd moeten blijven door de klanten, want een zuinig en goedkoop toerisme zal niet bijdragen aan het opbouwen van een inkomstengenererende sector."

Lahcen Haddad, voormalig minister van Toerisme, is het hier niet mee eens. Bij "het bespreken van de hoge prijzen van toeristische diensten, moeten we vooral denken aan hoe we ze toegankelijk kunnen maken voor de Marokkaanse burger, omdat de buitenlander in staat is de kosten te dragen omdat hij van tevoren de hotels kiest waar hij zijn vakantie zal doorbrengen," benadrukt hij. De bewindsman oordeelt dat de nationale strategieën met betrekking tot toerisme zich niet moeten concentreren op het aantal toeristen dat naar Marokko zal komen. Volgens hem zou het eerder ideaal zijn om "te focussen op hun toegevoegde waarde."

Lees ook: Booking in conflict met Marokkaanse hoteliers

Hotels hebben ook een rol te spelen. "Marokkaanse hotels zijn verplicht om diensten te leveren die toegewijd zijn aan dit imago en deze strategieën die economische ontwikkeling via de toerismesector mogelijk zouden maken," analyseert de voormalige minister, opmerkend dat "het aantal toeristen dat naar Marokko zal komen niet het belangrijkste punt is, maar eerder de waarde die ze zullen brengen, de inkomsten die ze zullen genereren en hoe ze het land zullen promoten."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team