Zoeken

Marokko komt met plan om nieuwe varianten tegen te gaan

18 februari 2021 - 11:20 - Marokko

©

Marokko gaat laboratoriums opzetten om onderzoek te doen naar de mogelijke coronavirusvarianten die in het koninkrijk circuleren. Het ministerie van Volksgezondheid heeft de aankondiging gedaan.

Het besluit komt als strategie om de nieuwe coronavirus SARS-CoV2 die is gesignaleerd, te monitoren. Via de nieuwe laboratoriums willen Marokko nieuwe varianten van het virus sneller identificeren. Het zal een samenwerking zijn tussen verschillende gezondheidsinstanties, meldt het ministerie. De bedoeling is om sneller te zien of de nieuwe varianten van het coronavirus in het koninkrijk te vinden zijn.

De samenwerking tussen zowel privé als openbare laboratoriums, zal nauw zijn. Vooralsnog meldt het ministerie dat de Braziliaanse en Zuid-Afrikaanse varianten nog niet in het koninkrijk werden aangetroffen. Een strenge monitoring van reizigers uit Europa naar Marokko wordt inmiddels gedaan. Van de Britse variant is er inmiddels wel al sprake. Die werd meegebracht door een reiziger die vanuit Ierland was vertrokken en de boot had genomen van Marseille naar Tanger-Med. Inmiddels zijn er drie andere gevallen van de Britse variant in het konikrijk waargenomen.

Het ministerie van Volksgezondheid waarschuwt ook nogmaals de burgers om zich aan de preventieve maatregelen te houden, aangezien het virus nog steeds in het land is.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team