Zoeken

Marokko: 21 nieuwe besmettingen met de Britse variant

22 februari 2021 - 19:30 - Marokko

©

Het Consortium van laboratoria dat belast is met het toezicht en de monitoring van circulerende coronavirus-stammen, heeft aangekondigd dat het 21 nieuwe gevallen van de Britse variant heeft ontdekt, naast de 3 die al bekend waren.

Het ministerie van Volksgezondheid roept op tot waakzaamheid en benadrukt dat het coronavirus blijft circuleren. Een versoepeling van de maatregelen om de verspreiding te beperken zou catastrofaal zijn en de inspanningen van Marokko sinds maart 2020 teniet kunnen doen. Er zijn nu in totaal 24 gevallen van besmettingen met de Britse variant gevonden, ondanks de voortdurende waakzaamheid. Vooralsnog heeft het genoom-bewakingssysteem geen enkele Zuid-Afrikaanse of Braziliaanse variant op Marokkaans grondgebied ontdekt.

Het ministerie verzoekt burgers alle opgelegde gezondheidsprotocollen nauwgezet te volgen en elkaar daarbij te helpen, vooral omdat het land midden in een vaccinatiecampagne tegen het coronavirus zit en de collectieve immuniteit nog niet is bereikt. Minister Khalid Ait Taleb benadrukt het belang van het dragen van een mondmasker op de juiste manier, het aanhouden van een fysieke afstand van meer dan een meter en het regelmatig wassen van de handen met water en zeep of met een hydro-alcoholische gel.

Het ministerie beklemtoont ook dat de vaccinatiecampagne geen reden is om zich te buiten te gaan aan samenscholingen, die de reële aanleiding zijn voor de verspreiding van het virus. Ouderen en chronisch zieken moeten zeer waakzaam zijn en nog voorzichtiger te werk gaan dan de rest van de bevolking.

Bladna.nl