Zoeken

Goed nieuws voor jonge Marokkaanse computergenie

12 september 2019 - 12:30 - Marokko

©

Idder Moutai, een Marokkaans kind die voor bewondering zorgde na helemaal alleen Engels maar ook het programmeren van software te hebben geleerd, heeft een plaatst aangeboden gekregen in de London Academy in Casablanca.

De 12-jarige jongen werd bekend na zijn deelname aan het DevFest festival voor computerprogrammeurs dat eind vorig jaar door Google Developpers group werd georganiseerd.

Idder, afkomstig uit Tiznit, mag aan de selecte school studeren en hoeft daar helemaal niets voor te betalen, dit tot aan zijn eindexamen.

Samir Benmakhlouf, oprichter van de London Academy, heeft veel bewondering voor de jonge Idder en maakte zijn inschrijving via Facebook bekend.

"Ik wil jullie onze nieuwe leerling voorstellen, Idder Moutai. We wensen hem een succesvolle academische opleiding aan de London Academy, waar hij alle technologie zal vinden die hij nodig heeft om zijn vaardigheden te ontwikkelen", schreef Benmakhlouf.

Idder komt uit een arm gezin en verhuisde onlangs samen met zijn moeder naar Casablanca waar een kennis hen een appartement heeft geleend, dit zodat de jongen aan de academie kan studeren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team