Zoeken

Jonge Marokkaanse genie bespot om Amazigh accent in Rachid Show

27 februari 2019 - 18:00 - Marokko

©

Idder Moutai is een fenomeen in Marokko. De jongen (11) is een kleine genie die helemaal alleen Engels en programmering leerde. Hij werd onlangs in de Rachid Show uitgenodigd, maar dat verliep niet als verwacht.

Na het programma verschenen tientallen racistische berichten op sociale media waarin met het accent van de jongen en de manier waarop hij spreekt werd gelachen.

Volgens de oom van Idder is de jongen zeer geraakt door de haatberichten. "In plaats van hem aan te moedigen proberen ze hem pijn te doen. Dit terwijl hij de reis van Tiznit naar Casablanca maakte voor de show.", aldus de oom van de jongen.

"Het is heel normaal dat hij geen Darija spreekt gezien hij van Tiznit komt. Hij gebruikt Engels om met zijn broers en vrienden te communiceren en Tamazight met zijn familie.", vervolgt de zichtbaar aangedane man.

Idder werd eind vorig jaar bekend door zijn deelname aan de 2e editie van het DevFest festival voor computerprogrammeurs dankzij zijn kennis. Het festival werd door Google Developpers group georganiseerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team