Zoeken

Marokkaanse christenen doen oproep aan regering Akhannouch

10 oktober 2021 - 18:20 - Marokko

©

De Vereniging van Marokkaanse christenen heeft de nieuwe regering van Aziz Akhannouch opgeroepen om de organisatie van religieuze riten en culten in officiële kerken toe te staan.

Ook vraagt de organisatie het recht op kerkelijke of burgerlijke huwelijken in een land waar "de Islam, dat aan allen de vrije uitoefening van culten garandeert, de staatsgodsdienst is".

Lees ook: Marokkaanse katholieken doen appèl op koning Mohammed VI

Daarnaast wil de organisatie dat Marokkaanse christenen het recht krijgen om hun kinderen katholieke namen te geven en om op christelijke begraafplaatsen te worden begraven. Ook moet het religieus onderwijs in openbare scholen facultatief zijn voor Marokkaanse christenen.

De vereniging roept Premier Aziz Akhannouch op om deze "menselijke, noodzakelijke en fundamentele eisen voor Marokkaanse christenen" in het regeringsprogramma op te nemen.

Lees ook: Marokkaanse christen krijgt geen verblijfsvergunning vanwege geloof

In Marokko leven tussen 20.000 en 25.000 christenen. Ongeveer 8000 van hen zijn buitenlanders, waarvan een overgrote meerderheid protestanten. Marokkaanse christenen hadden vorige maand al verheugd gereageerd op het vertrek van de PJD uit de regering.

Bladna.nl