Zoeken

Marokkaanse christenen klagen bij paus Franciscus

12 maart 2019 - 14:20 - Marokko

©

Marokkaanse christenen hebben een brief naar paus Franciscus gestuurd waarin ze klagen over hun levensomstandigheden in Marokko. De paus wordt op 30 en 31 maart voor een officieel bezoek in het koninkrijk verwacht.

Voor het comité van Marokkaanse christenen, een niet erkende organisatie in Marokko, worden Marokkaanse christenen vervolgd door de autoriteiten en worden hun religieuze rechten geschonden.

De organisatie beschuldigt ook de Marokkaanse veiligheidsdiensten ervan meerdere van haar leden te hebben gearresteerd en mishandeld vanwege hun deelname aan gebeden in verboden kerken. Er wordt gesproken over folteringen, beledigingen en de confiscatie van hun identiteitsdocumenten. In de brief wordt ook de uitzetting van meerdere buitenlanders verdacht van proselitisme aan de kaak gesteld.

De klachten hebben eveneens betrekking op andere religies, zoals het besluit van de autoriteiten om in 2017 aan de Baha’i te verbieden om de geboortedag van hun profeet te herdenken in Meknes en Tanger.

De vereniging vraagt als gevolg aan Paus Franciscus om in te grijpen en een gesprek aan te gaan met de Marokkaanse autoriteiten. Dat bericht Al Massae.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team