Zoeken

Marokkaanse boeren in vizier belastingdienst

28 maart 2024 - 08:00 - Economie

©

De Marokkaanse belastingdienst heeft kleine boeren eraan herinnerd dat ze, ondanks hun vrijstelling van belasting, toch een belastingaangifte moeten doen.

Deze maatregel, die in de begrotingswet 2023 was opgenomen, beoogt een geleidelijke generalisatie van het principe van de belasting op het globale inkomen van natuurlijke personen.

Lees ook: Marokkaanse concern OCP helpt 44 miljoen boeren

Boeren die een een omzet van minder dan 5 miljoen dirham per jaar behaalden, waren tot nu toe vrijgesteld van belastingaangifte. De nieuwe wetgeving verplicht hen echter om een vereenvoudigde aangifte te doen. Deze verandering is doorgevoerd omwille van de eerlijkheid en transparantie, en om te zorgen voor een gelijk speelveld voor alle actoren in de landbouwsector, ongeacht hun rechtsvorm.

Lees ook: Marokko: wijzigingen voor inkomstenbelasting

De belastingdienst benadrukt dat kleine boeren ondanks de aangifteplicht nog steeds vrijgesteld zijn van belasting. De aangifte is bedoeld om de belastingdienst te voorzien van betrouwbare en uitgebreide gegevens over de landbouwsector, die cruciaal is voor de Marokkaanse economie. Deze gegevens kunnen worden gebruikt om de sector te analyseren en te helpen bij het ontwikkelen van beleid om de concurrentiepositie te versterken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team